divendres, 22 d’abril del 2011

CURIOSA CABANA DE VOLTA DE LLORENÇ


Normalment les cabanes de volta estan construïdes íntegrament amb pedra, en canvi aquesta de la rodalia de Llorenç presenta una volta de rajola. A Llorenç hi ha unes quantes cabanes de volta, potser cap a mitja dotzena, d'estructura més tradicional 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta cabana, esta a l'era de cal Cabalé,enganxada a l'era de cal Saltó. De petit no es veia que tenia volta d'obra, tothom pensava que era de pedra. Sincerament a Llorens cabanes amb voltes de canó de d'obra no n'havia vist cap. Pel damunt d'aquesta cabana hi passava el camí on hi passaven els carros, per anar a l'era del Cabalé per no trepitjar l'era de cal Saltó, quines coses oi?, però així era, encara que no se si el camí continuava atravessant el tros d'ametllers del Bergadà fins davant de cala tia Agustia. Si que al terme de Llorens hi ha alguna que altra cabana de canó de pedra picada, però que no s'ensenyen o estan lluny del poble.
A Girona avui divendres Sant a plogut.

webmaster ha dit...

Un dia posarem un llistat de les cabanes de volta "clàssiques" de Llorenç. Efectivament aquesta és de cal Cabaler i tot i que no n'acostuma a haver-ne amb volta d'obra, a les Garrigues també n'hi ha alguna feta ja en ple segle XX.