dijous, 20 d’agost del 2020

FINESTRA DE LLORENÇ


 Els grec ΙΧΘΥΣ vol dir peix i es feia servir com a equivalent de "Jesús fill de Déu Salvador"

Ι= Jesús
Χ= Crist
Θ= Déu
Υ= Fill de Déu
Σ= Salvador

2 comentaris:

Pep Capdevila ha dit...

Santi, es una sort tenir-te, com deia el pare Miquel Batllori i Muné (Jesuïta) , al ser preguntat per una periodista sobre els seus grans coneixements, a contes de dir -senyoreta es que un servidor te tres llicenciatures !!!!, responia - Senyoreta un servidor va aprofitar el batxillerat !!! Tu, el vas aprofitar molt. Gràcies.
No sabia el significat d'aquestes lletres del vidre de cal Damià, escrit pel sacerdot Josep Cendra, que també sap molt i a més de la carrera eclesiastica, sap l'ofici de pintor o m'atreviria dir d'artista de les belles arts. Recordo haver-lo vist pujat en una gran escala, i omplir tota la façana on i ha el vidre amb les lletres, donçs tot ple de dibuixos que un serevidor no entenia, si eren de la grècia clàsica o es referien a la Biblia. VAig fer un gros fallo, no li vaig fer una foto, a hores d'ara estariam gaudint de la seva creació, perquè segur que per alguna parròquia de Barcelona ha pintat algun mural o algun altar, només ell ho sap !! a les poques hores es va posar a ploure tempestuosament i com que estava fet en una barra de carbó, per després fer-ho definitivament amb colors, es va esborrar del tot, ni rastre; quina llàstima, sempre m'ha dolgut no haver-ho fet !. Sort que tu t'has adonat d'unes parauales amb un gran significat, si més no pels creients, encara que el missatge evangèlic d'estimeu-vos els uns als altres, o " us mano qtambé serveis pels no creients

BLOG DE LLORENÇ ha dit...

Gràcies, no es mereixen! No sé si vaig aprofitar el Batxillerat, però en tot cas procuro informar-me bé quan no sé qualsevol cosa que m'interessi. Sí, va ser una llàstima aquests dibuixos de cal Damià, què hi farem! Salut i pau tinguem!!!