dijous, 30 de juny del 2011

CABANES DE LLORENÇ CAP A LA ZONA DEL TOSSAL









Senzilles, pràctiques, alguna de volta, a vegades aprofitant un amuntegament de pedres tretes del mateix conreu o un sota roca... records d'un temps passat que es resisteix a desaparèixer.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguts,
He quedat meravellat, d'aquesta col.lecció de cabanes de la zona del Tossal Gros de Llorens. Fa 4 mesos que estava pensant en fer aquest recorregut i fer aquestes fotos, telepatia ? El periodista Lluís Foix en diu LA CATEDRAL DELS POBRES a tot el conjunt de marges i cabanes. Un tresor de casa nostra i de tot l'Urgell. A mi sempre m'han agradat, singuin com siguin, tenen el seu valor per tots nosaltres i més pels nostres avantpassats, donç eren un bon refugi al tros en cas de pluja o calamarçades i i si més no per posar la mula durant la jornada, per això podem veure perfectament les menjadores a dins; no hi faltaven mai, fins i tot al MasDéu (Quadra de Masdéu) ni ha una de molt gran, per poquer menjar dos o tres mules o eugues o caballs. Ben segur que el nostre terme està ple de cabanes, però jo desconec molta part del terme municipal, degut als anys que porto fora de Llorens.
Enhorabona pel qui hagi fet aquestes fotografies. Només li demanaria un favor, que hi poses a cada foto de quina cabana es tracte, importantissim pel futur, perquè alguna caurà i llavors ???? ves a saber.
Qualsevol persona gran de Llorens segur que ens podria dir el nom.
Bona nit i fins aviat.
Josep Capdevila i Vila

Anònim ha dit...

Torno a ser jo, abans quan he parlat del que opina el periodista Lluís Foix de Rocafort sobre les cabanes i marges de les nostres contrades, cal que vegeu el seu article que es una meravella com tracta aquest tema tant nostre: http://www.foixblog.com/2011/04/04/vall-del-corb-i-les-catedrals-dels-pobres/
Ja em direu si us ha agradat. A mi molt.
Bona nit a tots.
Josep Capdevila

Anònim ha dit...

Deu ser telepatia... o que coincidim bastant en els temes... Mirarem de precisar de qui són o en quin lloc estan aquestes cabanes. Molt interessant el blog del Lluís Foix, ja en farem properament alguna entrada.

Gràcies per seguir-nos!

BLOG DE LLORENÇ

Anònim ha dit...

on es el Tossal? o per quin cami s'hi va?

Blog de Llorenç ha dit...

És cap al Tossal Gros que actualment queda en el terme de Vallbona però que abans era la partió entre Vallbona, Llorenç i els Omells. Cap a la banda dels Perdigons.