PER ALGUNS LLORENÇ DE ROCAFORT, PER D'ALTRES LLORENÇ DE VALLBONA, O SIMPLEMENT LLORENÇ O, ENCARA, LLORENS, AQUEST ÉS UN POBLE SINGULAR AL QUAL US VOLEM ACOSTAR DES D'AQUEST BLOG.
Segons informa la representant de l'Ajuntament a Llorenç, s'ha produït un robatori de cable telefònic a Llorenç i Vallbona de les Monges, del qual ja han estat informats els Mossos d'Esquadra i la companyia de telèfons.
Segons ha informat avui l'Ajuntament, les darreres analítiques indiquen que l’aigua de Llorenç i el Vilet ja tornen a ser potables. La de Rocafort, per molt poc, continúa essent NO APTA, tot i que per molt poc. Això significa que les correcciona que es van fer estan donant resultats, tot i que a ritmes diferents.
Butlletí Oficial de la Província de Lleida, núm. 20, 17-02-1847, pàg. 4
La Llei d'organització i atribucions dels Ajuntaments de 8 de gener de 1845 especificava, en l'article 70, que els pobles amb menys de 30 veïns (famílies, uns 150 habitants) amb ajuntament propi no el podien mantenir i s'havien d'unir o incorporar a poblacions limítrofes. En aquells moments, segons el cens de 1842, Llorenç tenia 18 famílies, Rocafort 25 i el Vilet en devia tenir 10 (no hem pogut localitzar dades oficials), ja que el total de la nova entitat muncipal és de 53. És a dir, Rocafort de Vallbona tampoc no hauria pogut formar un municipi per si sol, per tant més que una agregació de Llorenç i el Vilet a Rocafort, el que va produir-se és una suma dels antics municipis per constituir-ne un de nou que, per raons demogràfiques, va prendre el nom i va tenir la seu de l'ajuntament a Rocafort.
Aquest passat dissabte 21 de desembre a les set de la tarda, es va procedir a l'encesa de la il·luminació de Nadal de la Pista, regal de Triana, Mar i Santi, amb un brindis per les festes i un petit pica-pica.