dissabte, 30 de gener del 2021

LLORENÇ APAREIX EN EL DARRER LLIBRE DE JOAN YEGUAS "SOBRE PORTES I FINESTRES DE PEDRA"


"El llibre que recull aquest treball es titula Sobre portes i finestres de pedra. Tipologies arquitectòniques a les terres de Lleida entre el segle XVI i part del XVII, i forma part de la col·lecció “La Boira”, número 2, que edita el Centre de Recerques del Pla d’Urgell “Mascançà”.


Aquest llibre és un estudi sobre tipologies arquitectòniques de l’època del Renaixement (1500-1640), basat en les solucions formals de portes i finestres. Després de fer una recerca detallada en el territori de les sis comarques de la regió de Ponent, el resultat ha estat un ric panorama en models i elements estilístics diversos, que s'han classificat i analitzat dins el context català i europeu, per a poder-ne explicar les regles, els canvis, les hibridacions i les cronologies.

(...)

Amb fotografies de les següents poblacions:

De l’Urgel: Tàrrega, Vilagrassa, Anglesola, Bellpuig, Verdú, Guimerà, Vallbona de les Monges, Llorenç, Maldà, Sant Martí de Maldà, Tornabous i Castellserà. Citant altres nuclis, com: Agramunt, Ciutadilla, Belianes, Preixana, Boldú, Mafet, la Guàrdia d’Urgell, Montclar, Puigverd d’Agramunt o el Talladell.

(...)"

https://www.avensdelpalau.cat/noticia/132198/joan-yeguas-publica-el-llibre-sobre-portes-i-finestres-de-pedra