dimecres, 22 de desembre del 2010

"A COLLIR OLIVES" CANÇÓ DE Mn. BERGADÀ DE LLORENÇ







http://teresitadaroca.wordpress.com/

4 comentaris:

Josep Capdevila i Vila ha dit...

Veien publicades les pàgines de la partitura de la cançó A COLLÎ OLIVES, he de dir-vos que el dia 21 de febrer passat, vaig dinar amb la neta del compositor F. Brunet Recasens, la Senyora Soledad Torrent i el seu marit el Dr. René Collàs. La senyora Soledad recorda de joveneta els estius a Vallbona de les Monges on hi tenia una tia monja que es deia Donya Maria Mercedes Brunet que la Tecla de cal Marti se'n recorda i també la Pepita de cal Ton, elles anaven a col.legi al monestir després de la guerra civil. Be, la Sole recorda com si fos ahir, les anades a berenar a la creu de Llorens amb el seu pare, tant amic dels mossèns de cal Bergadà, amb qui van escriure i composar les cançons A COLLÎ OLIVES, LO RIU CORB I EL CANTICH A LA ROMERIA DE NOSTRA SRA DEL TALLAT entre l'altres relacionades amb el monetir i que un altre dia en parlarem.
La Sra. Sole recorda que el seu pare comprava l'oli a Vallbona i que arrivaba molt justet a Barcelona, clar els envasos no eren molt segurs.
Sempre s'interessa per tot el que es pubica sobre Vallbona com l'ultim llibre de'n Josep Maria Sanns i Travé " El Monestir de Santa Maria de Vallbona" Història Monaquisme i Art, de Pagès editors. i sobre l'inventari de l'arxiu del monestir de Valbona per Isabel Navascués,Carme Bello i Gener Gonzalvo . El matrinoni Sole-René ja són grandets i sempre s'han mantingut lligats a aquestes terres que formaven La baronia de Vallbona, donç l'avia de la Sole era filla de Bellpuig i l'avi d'Igualada, que curiós d'Igualada també es fill el famós músic Savall i el musicòleg Josep Mª Gregori.
Boni nit a tots.

Anònim ha dit...

Josep,

Moltes gràcies per aquest aclariments que es noten que són viscuts intensament i que ens ajuden a entendre una mica més les esqüetes notes d'un blog.

M. Soledad Torrent Brunet ha dit...

Segueixo amb gran interes tot lo que té una relacio amb la vida i l'obra del meu avi Francesc Brunet Recasens. La canço "A collir olives" (musica del meu avi), fou "ressucitada" gracies a la curiositat i a la perseverancia del Dr. Josep Capdevila, nascut a Llorenç, prop de Vallbona de les Monjes. Li agraiexo publicament el seu interes i la seva eficàcia per trovar-me. Podria informar sobre aquest tema a les persones que ho desitjin.
Mercès
M.S.T.B.

BLOG DE LLORENÇ ha dit...

Moltes gràcies, Sra. Soledad, pel seu oferiment que l'honora. Tenim un excel·lent relació amb el Dr. josep Capdevila que ja ens havia informat sobre el paper del seu avi en aquest afer. Reitero les gràcies i quedem a la seva disposició.

Cordialment,


Blog de Llorenç