dimecres, 16 de novembre del 2011

FORTES PLUGES AHIR A LLORENÇ

Segons els veïns, van caure uns 90 litres per metre quadrat i es va esllavissar terra i un ametller sobre la carretera a l'entrada del poble. El diari Segre d'avui, que incorpora una fotografia de Llorenç, dóna la següent informació sobre aquests fets:


La pluja deixa fins a seixanta litres a l'Urgell i provoca allaus de roques en carreteres del pla

L'accés a Llorens, a Sant Martí de Maldà, amb la calçada netejada.

xavier santesmasses

La pluja va tornar aquest dimarts a caure amb especial incidència a les comarques del pla de Lleida, on va deixar fins a 60 litres d'aigua per metre quadrat en zones de l'Urgell. En aquesta comarca es va produir una de les nombroses incidències a les carreteres de la xarxa local a causa de despreniments de roques i terra sobre la calçada. En aquest cas, l'incident es va registrar cap a dos quarts de tres de la tarda i fins a unes quatre hores després es va haver de donar pas alternatiu per circular per la LP-2335 de Maldà a Vallbona de les Monges. L'afectació va ser pitjor a la carretera de Mollerussa al Palau d'Anglesola a l'altura de la fructícola Nufri, que va estar tallada durant vuit hores (d'11.00 a 19.00) a causa de l'aiguat. Altres afectacions es van registrar, segons fonts de la Diputació, a les Garrigues, on a la carretera del Soleràs a Juncosa hi va haver esllavissada de pedres a la calçada; a la carretera de Tarrés a Fulleda, on es va senyalitzar un tram embassat, i de Cervià de les Garrigues a l'Albi, així com a Vilanova de Meià (a la Noguera).

D'altra banda, els bombers van haver d'acudir a diverses trucades d'avís, entre d'altres, a la carretera C-12 a Àger, per retirar una allau de roques; a Cervera, per dessecar el voltant d'una depuradora col·lapsada i a la vall de Cardós, per desembussar clavegueres.

A més, la pluja i la mala visibilitat també haurien sigut el detonant d'un accident a la A-2, a Ribera d'Ondara, entre un camió i dos turismes, que es va saldar amb alguns ferits de caràcter lleu. El xoc va obligar a tallar la A-2 en sentit Barcelona durant mitja hora i després, fins a les 22.15, s'hi va mantindre un sol carril.

Catalunya

La pluja va caure de forma continuada a tot Catalunya i els registres més alts es van donar a Tarragona (135 litres a Espluga de Francolí). Setanta alumnes i professors d'una escola de Tarragona van haver de ser evacuats al quedar el barracó on feien classe aïllat per l'aigua i l'aeroport de Reus va tancar.